12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Zákaz vjezdu mimo zásobování (dotaz k bodovému systému)

Zákaz vjezdu mimo zásobování

TAZATEL29. května 2024 (16:31)

Dobrý den,

stala se mi pro mě zajímavá situace. Jakožto zásobování jsem vjel do ulice, která prochází rekonstrukcí a je označena zákazem vjezdu s dodatkovou tabulkou mimo zásobování a nějaké další výjimky.
Samozřejmě na místě byla policie, která mi chtěla udělit pokutu a ve finále se tak stalo.
Moje myšlenka byla taková, že mám doručit objednávku do vedlejší ulice, do které šlo projít z dané uzavřené cca 100m, čímž jsem se vyhnul 11km objížďce. Což jsem i policii sdělil, tam mi bylo odpovězeno, že když se adresa doručení nenachází přímo na uzavřené ulici, tak nemám právo tam vjíždět ani projíždět.
Můžete prosím jejich odpověď nějak potvrdit nebo vyvrátit?
Pánové byli velmi milí a vyřešili jsme to "takzvaně" dohodou za pár stovek a dávalo mi to smysl, co říkali, proto jsem zbytečně neriskoval správní řízení. Na druhou stranu jsem si říkal, že jim je ve finále prd po tom, jestli je to přímo tam nebo udělám 100 kroků pro doručení a vlastně bych neměl nic porušovat.
Jak to tedy ve finále je prosím?

Reagovat

RE: Zákaz vjezdu mimo zásobování

TAZATEL29. května 2024 (16:35)

Ještě bych možná doplnil, že jsem ani nemohl vědět, zda je ulice celkově průjezdná nebo není. Protože navigace ulici celkově ignorovala jako neprůjezdnou, navíc byla označena slepou.
Nicméně, když jsem si dal navigovat do nejbližšího bodu k zastavení pro doručení objednávky, tak tam dle navigace vjet šlo jen s tím, že je to za zákazem (s výjimkama).
To jen z důvodu, že mi tam vykládali, jak to místní neustále projíždí hlava nehlava a že si další pak stěžují apod.

Reagovat

RE: RE: Zákaz vjezdu mimo zásobování

ODBORNÍK31. května 2024 (18:03)

Neznám situaci. Pro dodatkové tabulky ohledně zásobování platí:
Text nebo symbol

Vhodným nápisem nebo symbolem uvedeným na dodatkové tabulce je zpřesněn nebo omezen význam dopravní značky, pod kterou je dodatková tabulka umístěna.

Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem „dopravní obsluha", rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, provozovatelé nebo přepravované osoby mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost.

Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem „zásobování", rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby a vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou.

Při umístění pod dopravní značkou „Návěst před odpočívkou" nebo „Návěst před odbočením na odpočívku" nebo „Návěst pro odbočení na odpočívku" lze na tabulce také uvést označení provozovatele čerpací stanice a stravovacího zařízení provozovaných na odpočívce.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

vjetí do ulice zákaz vjezdu mimo zásobování vozidlem zásobování
Zdravím, zásobuji obchody nábytkem. Při hledání obchodu jsem vjel do ulice se značkou zákaz vjezdu nad 3.5 t s dodatkovou tabulkou mimo...
25. dubna 2019
Zákaz vjezdu mimo zásobování
Dobrý den chci se zeptat Městská policie mně zastavila že jsem projel ulici kde je dopravní značka zákaz vjezdu mimo zásobování a já jako...
27. března 2021
Zákaz vjezdu pro nákladní auta s dodatkovou tabulkou 6t a mimo zásobování.
Dobrý den, naše obec nechala nainstalovat na komunikace zákazové značky B4 (zákaz vjezdu nákladním automob.) a pod ní je dodatková tabulka...
7. března 2014
Zákaz vjezdu
Dobrý den, v obci Komořany u Vyškova je umístěn na jednom stojanu kvůli objížďce zákaz vjezdu, pod ním dodatková tabulka, na níž je...
31. července 2015
Zákaz vjezdu nákladním automobilům do 1,5 tunu mimo zásobování
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda můžu parkovat na vyhrazeném parkovišti firmy,která mě to dovolila přes noc s dodávkou na které mám...
10. ledna 2024


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Zákaz vjezdu mimo zásobování v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera