12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště. (dotaz k bodovému systému)

Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště.

TAZATEL1. září 2024 (09:34)

Dobrý den, včera jsem špatně odhadl vzdálenost od značky která určovala parkoviště pro invalidy na kraji lesa jako vzdálenost 8m od značky. Já jsem si odkrokoval 10 kroků a usoudil, že tam už mohu stát, ale obecní policie to vyhodnotila jako stání na vyhrazeném místě (zbytek parkoviště byl volný pro minimálně 6 dalších aut). Když jsem se k vozu vrátil, našel jsem za stěračem výzvu s tím, že se mám do 14 dnů dostavit na služebnu (cca 200km od mého bydliště) podat vysvětlení. Auto je firemní (s.r.o.).

Související zákony jsou opravdová džungle, ale pochopil jsem po 3 hodinách studia, že pokud nebudu reagovat, tak MP předá po 14 dnech věc do správního řízení a přijde mi dopis s výzvou k uhrazení "určené částky", která bude max 1250 Kč (polovina dolní sazby pokuty).

Optimální strategie je tedy nereagovat a následně moje firma zaplatí určenou částku a tím bude věc vyřešena? V opačném případě půjde minimálně o 2,5 tisíce a 2 body. Chápu tu džungli správně nebo hrozí manipulace ze strany samosprávy do vyšších sankcí (např. za nereagování na výzvu, osobu blízkou apod.). Měl bych např. na výzvu reagovat jako provozovatel s omluvou a odmítnout podat vysvětlení nebo je lepší úplně mlčet?

Děkuji moc. Hezký zbytek víkendu.

Reagovat

RE: Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště.

ODBORNÍK1. září 2024 (13:14)

Postup jste nastínil správně. Ovšem otázkou je, zda tam bylo vodorovné značení V10f:
Vyhrazené parkoviště pro vozidlo přepravující osobu těžce postiženou nebo osobu těžce pohybově postiženou
Na ploše vyznačené touto značkou smí zastavit a stát pouze vozidlo označené parkovacím průkazem označujícím vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou.
Značka vždy doplňuje svislou dopravní značku „Vyhrazené parkoviště“ se symbolem zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku5).

Pokud nebylo tak mají smůlu.

Reagovat

RE: RE: Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště.

TAZATEL1. září 2024 (15:49)

Dobrý den, vodorovné značení tam určitě nebylo. Šlo o hliněné/mlatové parkoviště na kraji lesa. Mám to místo i nafocené a vodorovné značení tam není.
Tzn. nereaguji, nechám to spadnout do správního řízení a pak si můžu dokonce rozmyslet jestli jim zaplatím "výpalné" nebo se tím budu zabývat dál? A pokud bych to řešil dál (nejspíš s tím nebudu chtít ztrácet čas), tak prohrají na to, že tam není vodorovné značení?
Rozumím tomu správně?

Moc děkuji, toto mě opravdu uklidnilo. Ještě v noci jsem nespal z představy desetitisícových pokud a předvolávání.

Hezký den.

Reagovat

RE: RE: RE: Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště.

ODBORNÍK1. září 2024 (16:53)

Přesně tak.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Vyzva k podani vysvetleni za zakaz vjezdu - odmitnout?
Dobrý den, dostal jsem od obecní policie malé obce výzvu k podání vysvětlení za vjezd do zákazu vjezdu. Je tam napsáno, že vysvětlení...
17. května 2023
Parkování na místě pro invalidy na vyhrazeném parkovišti v krytém obchodním centru
Dobrý den, dostal jsem výzvu k uhrazení pokuty za parkování na místě pro invalidity na vyhrazeném parkovišti. Parkoviště je v obchodním...
11. dubna 2019
Osoba blízká?
Dobrý den, dnes jsme od majitele našeho firemního vozidla vozidla (Leasingová společnost) obdrželi informaci, že obdržel Výzvu provozovateli...
13. září 2013
Stání na vyhrazeném parkovišti pro 01
Dobrý den, včera ve večerních hodinách jsem auto půjčil mému synovi, který zaparkoval na vyhrazeném parkovišti pro invalidy. Když jsem pak...
11. prosince 2012
Výzva pro osobu podezřelou ze spáchání přestupku
Dobrý den,prosím poraďte mi.10.3. po 17:00 jsem zaparkovala vozidlo před domem, kde má svůj privát při studiu v Praze moje dcera. Jde o...
12. března 2013


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Postup při řešení stání na invalidech cca 200km od bydliště. v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera